Wijnadvies
WINING & DINING BIJ COMER
wit, rood, rosé, bubbels
Beleving bij Comer staat gelijk aan de perfecte wijn-spijscombinatie.
De samensmelting van een glas mooie wijn en een perfect bereid
gerecht is waar wij het elke dag weer voor doen.


Witte wijnen
BEAUVIGNAC – CHARDONNAY – FRANKRIJK
Bijzonder elegante Chardonnay uit de Languedoc-Roussillon in Zuid-Frankrijk. De frisheid van deze wijn en de smaak van zacht wit fruit combineren perfect met het lichte botertje. Perfect voor op het terras of om te te drinken bij lichte voorgerechten, witvis en salades.
BEAUVIGNAC – SAUVIGNON BLANC – FRANKRIJK
Lichtgele Sauvignon blanc uit de Languedoc, Zuid-Frankrijk. In de geur vindt u zuivere impressies van bloemen en citrus. Het iets stuivende van deze Sauvignon blanc heeft zelfs een hint van buxus. Wij drinken hem graag bij schaal en schelpdieren, salades en gegrilde vis.
BODEGAS GÓTICA – RUEDA VERDEJO – SPANJE
Dé keuze tijdens de Nederlandse lente- en zomermaanden. De Verdejo-druif is aangenaam fris met indrukken van citrusfruit en melissekruid. Dankzij de prettige afdronk heerlijk voor op het terras of bij schaal- en schelpdieren, sushi en tapas.
CASTELNUOVO – PINOT GRIGIO ‘NATURA’ – ITALIË
Goede wijn hoeft niet zo ingewikkeld te zijn. Proef deze soepele, makkelijk drinkbare Pinot Grigio uit Veneto. Deze Italiaan is iets kruidig, maar is toegankelijk bij lichte gerechten. Ook bij uw aperitief is dit een prima keuze.
BEAUVIGNAC – PICPOUL DE PINET – FRANKRIJK
Helder en lichtgeel van kleur met tonen van citrus,
mango, grapefruit en bloemen. Klassiek bij oesters
en een perfecte combi met andere schaal- en
schelpdieren. Ook bij frisse salades, asperges en
lichte visgerechten voelt deze Beauvignac zich als
een vis in het water.
LE MONDE TRAMINER – FRIULI – ITALIË
Aromatische witte wijn met expressieve geuren van
rozenblaadjes, lychee en specerijen. In de smaak zacht
en vol, met een mooie balans tussen florale tonen en
frisse zuren. Deze verfijnde Traminer uit Friuli is een
uitstekende keuze bij Aziatische gerechten, kruidige
kazen of als aperitief met karakter.
NICOSIA – PASSULUNA BIANCO – ITALIË
Deze veelzijdige Siciliaan heeft een heldere,
strogele kleur met groene tinten die onmiddellijk
uitnodigen tot een verfrissende slok. Bij het proeven
onthult de Passuluna een zachte en aangename
textuur, waarbij de balans tussen de fruitigheid
en de zuurgraad zorgt voor een fris en levendig
mondgevoel. De afdronk is medium-lang, licht
kruidig, en bijzonder verfrissend. Het maakt de wijn
perfect als aperitief of bij lichte visgerechten, schaal-
en schelpdieren, en zomerse salades.
LE MONDE PINOT BIANCO – FRIULI – ITALIË
Verrassende elegante en verfijnde witte wijn met
delicate aroma’s van witte bloemen, rijpe perzik en
een vleugje amandel. In de mond fris en mineraal,
met een zachte, ronde afdronk. Deze topwijn uit
het noordoosten van Italië is uitstekend in balans
en past perfect bij lichte (vegetarische) gerechten,
zeevruchten of zachte kazen.
TARON TEMPRANILLO BLANCO – RIOJA – SPANJE
Bijzondere houtgerijpte witte wijn gemaakt van de
zeldzame Tempranillo Blanco-druif. In het koude
gedeelte van de Rioja Alta doet deze druif het
uitstekend. Levendige aroma’s van tropisch fruit,
citrus en een hint van venkel. Fris en vol tegelijk,
met een mooie ronde structuur en een verrassend
lange afdronk. Een expressieve wijn die uitstekend
samengaat met tapas, gegrilde vis of wit vlees.
MARRONE – PIEMONTE ARNEIS ‘TRE FIE’ – ITALIË
‘Tre Fie’ staat voor de drie kleindochters van de
oprichter. Zij hebben vandaag de dag de leiding over
het wijnhuis Marrone. De witte Barolo, zo wordt
Arneis ook wel genoemd. Het is een perfecte witte
wijn met geuren van limoen, grapefruit, appel, en
venkel. Gerijpt op zijn droesem is deze Piemonte
in de mond zacht met lage zuren. Precies wat
gerechten met schaaldieren, vis en zelfs desserts
nodig hebben.
FERRATON MARSANNE – CROZES HERMITAGE – FRANKRIJK
Karaktervolle witte Rhône-wijn van 100%
Marsanne, met aroma’s van rijpe perzik, honing
en een subtiele nootachtige toets. Rond en vol
in de mond, met een fijne mineraliteit en zachte
zuren die zorgen voor elegantie en balans. Heerlijk
bij geroosterde kip, romige sauzen of verfijnde
groentegerechten.
CLAUDE NOUVEAU – HAUTES COTES DE BEAUNE – FRANKRIJK
Frisse en verfijnde bleekgouden Chardonnay uit
de Bourgogne, met aroma’s van citrus, wit fruit en
een subtiele toets van hout en hazelnoot. Door de
vinificatie in vaten behoudt de wijn zijn frisheid en
jeugdigheid. In de mond elegant en mineralig, met
een mooie balans tussen frisheid en rondeur. Een
klassieke witte Bourgogne die schittert bij schaal- en
schelpdieren, witvis en lichte vleesgerechten.
CHARLES DUPUY – SANCERRE – FRANKRIJK
Klassieke strakdroge Sauvignon Blanc uit Sancerre
met levendige zuren en verfijnde aroma’s van citrus,
groene appel en witte bloesem. De wijn is strak, fris
en mineraal, met een elegante afdronk die typerend
is voor de kalkrijke bodems van de Loire. Perfect bij
geitenkaas, schaal- en schelpdieren of als stijlvol
aperitief.
CLAUDE NOUVEAU – SANTENAY PREMIER CRU – FRANKRIJK
Verfijnde witte Bourgogne van 100% Chardonnay,
afkomstig uit Santenay. Deze wijn biedt aroma’s
van acacia, citroen en een subtiele toets van munt.
De smaak is krachtig en mineraal, met een mooie
balans. Uitstekend te combineren met schaaldieren,
blank vlees, gevogelte of gerijpte kazen zoals Comté.
DOMAINE PATRICK MIOLANE – SAINT-AUBIN 1ER CRU ‘CHARMOIS’ – FRANKRIJK
Verfijnde witte Bourgogne van 100% Chardonnay,
afkomstig uit de Premier Cru-wijngaard Le Charmois
in Saint-Aubin. Deze wijn biedt aroma’s van rijpe
witte en gele vruchten, met een vleugje toast. De
smaak is krachtig en rijk, met tonen van gekonfijt
fruit en een complexe, aanhoudende afdronk. Een
harmonieuze combinatie van mineraliteit en volheid,
typerend voor deze regio. Perfect te combineren met
visgerechten, schaal- en schelpdieren of milde kazen.
DOMAINE PATRICK MIOLANE – CHASSAGNE MONTRACHET ‘LA CANIERE’ – FRANKRIJK
Balans in een glas. Geweldige witte Bourgogne van
100% Chardonnay, afkomstig uit de ‘La Canière’
wijngaard in Chassagne-Montrachet. Deze wijn
heeft een briljant lichtgele kleur met gouden
reflecties. Het bouquet is rijk aan witte bloesem,
terwijl de smaak een uitgesproken mineraliteit
van het terroir onthult, afgerond met een zachte,
ronde afdronk. De wijn rijpt 12 maanden op
Franse eikenhouten vaten, wat bijdraagt aan een
bijzondere complexiteit en diepgang. Ons advies bij
visgerechten, schaal- en schelpdieren of milde kazen.
FERRATON MARSANNE – AOC ERMITAGE – FRANKRIJK
50/50 Marsanne en Rousanne van 30 jaar oude
wijnstokken. Indrukwekkende witte wijn afkomstig
uit het prestigieuze Ermitage. Rijk en gelaagd met
aroma’s van rijpe perzik, honing, geroosterde noten
en een vleugje bloesem. De smaak is vol en romig,
met levendige zuren en een lange, minerale afdronk.
Een gastronomische wijn die schittert bij oesters of
lichte vleesgerechten.
DOMAINE DE LA VOUGERAIE – CHASSAGNE MONTRACHET PREMIER CRU – FRANKRIJK
Premier Cru-wijngaard ‘Clos de la Chapelle’ wordt de meest flamboyante onder de Premier Cru’s genoemd.
De wijn heeft 14 maanden gerijpt op eikenhouten vaten. De wijn geurt naar rijpe citrusvruchten (citroen,
misschien een hint van sinaasappel) en witte perzik. Witte bloemen in de neus met boter en witte amandel.
De houtrijping speelt een fijne, kruidige rol en overvleugelt het fruit niet. Aangename zuren, helder op
het palet en met een lange, sappige afdronk. Komt volledig tot zijn recht bij rijke visgerechten, schaal- en
schelpdieren of licht vlees.
CHÂTEAU CHEVAL BLANC – SAINT EMILION BORDEAUX – FRANKRIJK
Een van de meest iconische wijnen uit Bordeaux, afkomstig van een uitzonderlijk terroir op de grens van
Saint-Émilion en Pomerol. Een unieke blend van druiven van zo’n 12 verschillende percelen, op klei-, zand-
en grindbodems. 80% Sauvignon Blanc en 20% Semillon. In de neus een complex aroma van zwarte bessen,
viooltjes, chocolade en een vleugje sinaasappelschil. De smaak is zijdezacht en gelaagd, met een perfecte
balans tussen kracht en elegantie, en een lange, verfijnde afdronk. Een wijn die uitblinkt bij verfijnde
vleesgerechten of als hoogtepunt van een bijzondere avond.
DOMAINE DE LA VOUGERAIE – BATARD – MONTRACHET GRANDCRU – FRANKRIJK
De absolute top van de Bourgogne, de Grand Cru wijngaard Batard Montrachet. Het levert een majestueuze
witte Bourgogne van 100% Chardonnay op. Het smaakprofiel van deze wijn is een ware ontdekkingstocht: je
proeft een harmonieuze combinatie van rijpe perziken, subtiele vanilletonen en een vleugje minerale frisheid.
Deze elegantie wordt verder versterkt door een zijdezachte afdronk die uitnodigt tot een volgende slok.
Een wijn van uitzonderlijke diepgang en elegantie, perfect bij visgerechten en bij kreeft, coquilles of lichte
vleesgerechten.
Rosé wijnen
CASTELNUOVO – PINOT GRIGIO ‘BLUSH’ – ITALIË
Rosé wijn van witte druiven. De grijze (grigio) schil aan het eind van de rijping blijft wat langer bij de wijn. Het is hierdoor een prachtig roze kleur. Deze blush is een fruitige en vriendelijke dorstlessende populaire wijn. Genieten met een zomers gevoel op het terras of bij een lichte salade.
CRAZY TROPEZ – IGP MÉDITERANNÉE – FRANKRIJK
Vanaf de wijngaarden rondom badplaats en droombestemming Saint-Tropez. Vandaar de rijke en krachtige neus van aardbei en framboos en kruiden. Het is een mooi uitgebalanceerd glas rosé gemaakt van de druivensoorten Grenache en Cinsault. Lage zuren en bitters resulteren in een zachte, fruitige afdronk. Perfect als aperitief en bij lichte gerechten.
Magnum: 65
SAND TROPEZ – CÔTES DE PROVENCE – FRANKRIJK
Een verfijnde en elegante zalmroze rosé blend die de essentie van de Provence perfect belichaamt. In de neus
komt een aantrekkelijk aroma naar voren van verse rode vruchten, aangevuld met delicate tonen van witte
perzik, rozenblaadjes en een hint van citrus. De smaken van sappige aardbeien, frambozen en een hint van
grapefruit zorgen voor een levendige en droge afdronk. Voor de zomerse dagen en bij salades, gegrilde vis en
schaal- en schelpdieren.
MARRONE DOLCEVITA – LANGHE – ITALIË
Een verfijnde rosé uit Piemonte, gemaakt van Nebbiolo en Barbera. Meestal maken ze daar rode wijn van,
maar Marrone houdt nog wat achter voor deze lekkere volle rosé. Deze wijn biedt aroma’s van rozenblaadjes,
framboos en kers, met een vleugje citrus. In de mond fris en elegant, met een uitzonderlijk lange, fruitige
afdronk. Perfect als aperitief of bij lichte gerechten zoals vis, wit vlees of zomerse salades.
CHATEAU MARGÜI – AOP CÔTEAUX VAROIS EN PROVENCE – FRANKRIJK
Proef de balans en verfijning van de Provence. Deze rosé onthult een verfijnde en harmonieuze structuur, met
een levendige zuurgraad die de fruitige aroma’s prachtig ondersteunt. De smaak is zacht en verfrissend met
tonen van aardbei, witte perzik en een hint van kruiden. De afdronk is lang en verkwikkend. Drink hem als
aperitief of bij lichte salades, gegrilde vis, garnalen of zomerse mediterrane gerechten.
Rode wijnen
SAVINI – MONTEPULCIANO D’ABRUZZO – ITALIË
Robijnrode wijn die licht paars flonkert. Deze Savini
heeft een vioolachtige, plezierig fruitige
geur. De kenmerkend zachte smaak, die niet te
hoog in de zuren zit, maakt van deze Italiaan een
harmonieus geheel. Perfect te combineren met
gevogelte en gekruid vlees.
TARON TEMPRANILLO 4M – RIOJA CRIANZA – SPANJE
Een levendige, middelstevige rode wijn uit Rioja Alta,
gemaakt van Tempranillo en Mazuelo. 4M staat voor
4 maanden houtlagering. Diep kersenrood van kleur
met een paarse rand die zijn jeugd verraadt. In de
neus aroma’s van rijp rood fruit, fijne patisserie en
subtiele houttonen. De wijn is gestructureerd met
zachte, zoete tannines en een lange, intense afdronk.
Perfect bij gegrild vlees, stoofschotels of charcuterie.
BEAUVIGNAC – CABERNET SAUVIGNON – FRANKRIJK
Dieprode wijn uit de Languedoc met aroma’s van
zwarte bessen, bramen en een vleugje geroosterde
kruiden. Vol en krachtig van smaak, met tonen
van zwart fruit, peper en leer, afgerond met zachte
tannines en een lange afdronk. Perfect bij gegrild
rood vlees, lamsgerechten of bij uw kaasplank.
BEAUVIGNAC – MERLOT – FRANKRIJK
Heerlijk volle en toch zachte 100% Merlot uit de
Languedoc. De wijn geeft een krachtig en
harmonieus gevoel in de mond. Donker in het glas
met een ‘herfstige’ neus van wilde bramen
en zwarte bessen. Heerlijk bij een stuk vlees van de
grill, kaas of gewoon voor bij de borrel.
NICOSIA – PASSALUNA ROSSO – ITALIË
Bekijk de heldere, robijnrode kleur met paarse
tinten, die een jeugdige frisheid benadrukt. De wijn
zelf is zacht en fruitig, met lichte, soepele tannines
die een aangename structuur bieden zonder te
zwaar te zijn. Een veelzijdige wijn, die goed past bij
een scala aan gerechten; van lichte pastagerechten
tot gegrilde groenten en licht vlees.
VALDEMAR TEMPRANILLO – RIBERA DE DUERO – SPANJE
Volgens sommigen het ultieme gebied voor de
Tempranillo druif. Het resulteert in ieder geval in
deze dieprode wijn met aroma’s van zwarte bessen,
pruimen en subtiele hints van vanille en tabak. 5
maanden houtlagering, dat proeft u! In de mond
vol en krachtig, met rijpe tannines en een lange,
evenwichtige afdronk. Perfect bij gegrild rood vlees,
lamsgerechten of gerijpte kazen.
TARON RESERVA – RIOJA – SPANJE
Deze klassieke Rioja Reserva rijpt 24 maanden
op Amerikaanse eikenhouten vaten en vervolgens
36 maanden op fles, wat resulteert in een diepe
robijnrode kleur met aroma’s van gedroogde
pruimen, tabak, zoethout, specerijen en een vleugje
menthol. In de mond is hij vol en krachtig met een
lange, elegante afdronk. Perfect te combineren met
gestoofd vlees, wildgerechten of gerijpte kazen.
RIPASSO – VALPOLICELLA SUPERIORE – ITALIË
Wij schenken u deze intense, robijnrode wijn van de
hoog (alta) gelegen wijngaarden waar de druiven
Corvina, Rondinella en Molinara groeien. Het boeket
is rijk aan een verscheidenheid aan rode bessen,
kersen, pittige kruiden en pruimen, gecombineerd
met tonen van chocolade, rook en mineralen. De
smaak is vol rijpe kersen, bramen, bramen met tonen
van witte peper. Ideaal bij mooie vleesgerechten.
COPPI – PUGLIA PRIMITIVO DON ANTONIO – ITALIË
Precies zoals een Primitivo moet zijn. Hij is stevig
maar superzacht en zwoel. Rijp donker fruit,
pruim, zachte tannines en fijne sappen maken deze
Italiaan uit wijnregio Puglia tot een genot in uw
glas. Ons advies? Bestel hem bij gevogelte en lichte
vleessoorten voor de beste wijnspijservaring.
SAN FELICE – CHIANTI CLASSICO RESERVA – ITALIË
Een klassieke Chianti Classico Riserva, gemaakt van
de beste Sangiovese-druiven. Diep robijnrood van
kleur, met aroma’s van viooltjes, wilde bessen, leer
en een vleugje tabak. In de mond vol en krachtig, met
rijpe tannines, levendige zuren en een lange, elegante
afdronk. Deze wijn rijpt 24 maanden op eikenhouten
vaten en is perfect te combineren met gegrild rood
vlees, wildgerechten of gerijpte kazen.
CLAUDE NOUVEAU – HAUTES CÔTES DE BEAUNE – FRANKRIJK
Elegante Pinot Noir uit de hoger gelegen wijngaarden
van de Côte d’Or en van 50 jaar oude wijnstokken. De
wijn geurt naar rood fruit zoals framboos en kers, met
subtiele aardse tonen. In de mond verfijnd en soepel,
met frisse zuren en een lichte structuur. Een klassieke
Bourgogne die schittert bij wild, ossenhaas en bij uw
kaasplankje.
CHATEAU MARGÜI – AOP COTEAUX VAROIS EN PROVENCE – FRANKRIJK
Diepe, robijnrode wijn met paarse accenten, die het
rijke en geconcentreerde karakter ervan onthullen.
Rijk bouquet van rijp donker fruit, gecombineerd met
verfijnde tonen van kruiden zoals tijm, rozemarijn,
een vleugje peper en lichte rokerigheid, dankzij
de rijping op eikenhouten vaten. De smaak is vol
en krachtig, met zijdezachte tannines die een
mooie structuur bieden. Bestelt u gegrild vlees,
lamsgerechten, wild of onze kaasplank? Dan weten
wij de wijnkeuze wel.
CHÂTEAU MOULIN BELLEGRAVE – SAINT-ÉMILION GRAND CRU – FRANKRIJK
Krachtig met een prachtig evenwicht tussen zuurgraad en tannines. Naast heerlijk rijp donker fruit heeft deze wijn een verrassende lichtvoetigheid, wat hem zeer toegankelijk maakt.
Mooi gebalanceerd met cassis, kruidnagel en structuur. Prachtig! Als u het ons vraagt, dan adviseren wij deze Bordeaux bij gevolgte en rundvleesgerechten.
FERRATON CHÂTEAUNEUF-DU-PAPE – RHONE – FRANKRIJK
Onweerstaanbaarheid in een glas. Deze rode wijn
is gemaakt van Grenache en Syrah. Diep robijnrood
van kleur, met complexe aroma’s van pruimen,
geroosterde koffie en kaneel. In de mond proeft u
zijdezachte tannines en tonen van leer, specerijen
en garrigue. De wijn rijpt 12 tot 15 maanden op
een combinatie van eikenhouten vaten en betonnen
cuves, wat bijdraagt aan zijn diepgang en balans.
Perfect bij vlees zoals lam, eend of wildgerechten.
MARRONE NEBBIOLO – BAROLO – ITALIË
King of Wines. Een majestueuze rode wijn van
100% Nebbiolo. Diep robijnrood van kleur, met een
complex bouquet van rozenblaadjes, rijpe kersen,
truffel en een vleugje leer. In de mond krachtig en
verfijnd met een lange, elegante afdronk. Deze
Barolo rijpt minimaal 38 maanden, waarvan 18
maanden op eikenhouten vaten. Ons advies bij rijke
vleesgerechten, wild of gerijpte kazen.
CLAUDE NOUVEAU – SANTENAY PREMIER CRU – FRANKRIJK
Een verfijnde Pinot Noir uit Santenay, Bourgogne. De
wijn biedt aroma’s van rood bosfruit, kersenlikeur en
een vleugje zoethout. In de mond is hij complex en
soepel, met een elegante structuur en fijne tannines.
De wijn rijpt 12 maanden op eikenhouten vaten, wat
bijdraagt aan zijn diepgang en karakter. Een heerlijke
tafelgast bij wild, rundvlees en kazen.
FERRATON LES PICHERES – AOC CROZES HERMITAGE – FRANKRIJK
Karaktervolle, krachtige rode wijn van 100% Syrah.
De wijn rijpt 10 maanden op eikenhouten vaten en
vervolgens 6 maanden in betonnen cuves,. U ruikt
een expressief aroma van rijpe rode bessen, viooltjes
en zwarte peper. In de mond vol en krachtig, met
tonen van zwarte bessen, kruiden en een lange,
evenwichtige afdronk. Perfect bij gegrild rood vlees,
lamsgerechten of wild.
CA ‘BOTTA CAJO – AMARONE DELLA VALPOLICELLA – ITALIË
Intense wijn met een dieprode, bijna zwarte kleur. Een moderne start en een klassieke finish. 36 maanden
houtrijping. De geur begint met krachtige tonen van bramen en kersen. Groene peper, pure chocolade,
rozemarijn en honing geven hem de perfect uitgebalanceerde smaak waar Amarone om bekend staat. Een lust
voor de tong samen met rundvlees, lamsvlees, wild en blauwe kaas.
CAMPOGIOVANI – BRUNELLO DI MONTALCINO – ITALIË
Toscaanse trots. We schenken een krachtige en verfijnde rode wijn van 100% Sangiovese. Diep robijnrood van
kleur, met complexe aroma’s van rijpe kersen, pruimen, tabak en leer. In de mond vol en rijk, met stevige maar
zijdezachte tannines en een lange, elegante afdronk. Deze Brunello rijpt minimaal 36 maanden op Slavonisch
eiken. Perfect te combineren met gegrild rood vlees, wildgerechten of gerijpte kazen.
ALMAVIVIA ROTHSCHILD – ALMAVIVA – CHILI
Proeft u deze iconische rode wijn uit Chili, ontstaan uit een samenwerking tussen Baron Philippe de
Rothschild en Viña Concha y Toro. De wijn biedt een complex bouquet van zwarte bessen, cassis, viooltjes
en subtiele tonen van vanille en kruiden. In de mond vol en krachtig, met zijdezachte tannines en een lange,
elegante afdronk. Perfect te combineren met gegrild rood vlees, wildgerechten of gerijpte kazen.
DOMAINE DE VOUGERAIE – CHARMES CHAMBERTIN GRANDCRU – FRANKRIJK
Deze schitterende wijn toont in het glas een diepe, robijnrode kleur. De neus biedt een complex en verfijnd
bouquet van rijpe zwarte kersen, frambozen en pruimen, aangevuld met florale tonen van viooltjes, subtiele
specerijen en een vleugje aardse mineraliteit. Op het palet is de wijn krachtig en geconcentreerd, met een
zijdeachtige textuur en goed geïntegreerde tannines. Laat hem volledig tot zijn recht komen bij stevige
visgerechten (dan iets gekoeld schenken), wildgerechten, lamsvlees of verfijnde kazen.
ANTINORI SOLAIA – TOSCANE – ITALIË
Een iconische Super Tuscan van Marchesi Antinori, geproduceerd op het prestigieuze Tenuta Tignanello. Deze
blend van Cabernet Sauvignon, Sangiovese en Cabernet Franc biedt een diep robijnrode kleur met intense
aroma’s van zwarte bessen, pruimen, munt en subtiele hints van cacao en zoethout. In de mond krachtig en
elegant, met zijdezachte tannines en een lange, harmonieuze afdronk. Een wijn van wereldklasse, perfect bij
gegrild rood vlees, wildgerechten of bij een prachtige kaasplank.
MASSETO – TOSCANE – ITALIË
Zeer beperkt beschikbare, internationaal erkende wijn. Een van de meest iconische wijnen uit Italië,
geproduceerd door Tenuta Masseto in Bolgheri. Deze 100% Merlot, afkomstig van kleirijke wijngaarden nabij
de Toscaanse kust, biedt een diep robijnrode kleur en een complex bouquet van rijpe zwarte bessen, pruimen,
viooltjes en donkere chocolade. In de mond krachtig en elegant, met zijdezachte tannines en een lange,
harmonieuze afdronk. Een wijn van wereldklasse, perfect bij gegrild rood vlees, wildgerechten.
Dessertwijnen
PAUL MAS – MUSCAT DE RIVESALTES – FRANKRIJK
Deze wijn staat bekend om zijn intens fruitige karakter en zoete, geurige aroma’s, die het terroir en de
zonovergoten wijngaarden van de Languedoc-Roussillon perfect belichamen. Een perfecte begeleider van
desserts zoals fruitige taarten, amandelgebak, en crème brûlée. Hij past ook uitstekend bij blauwe kazen of
gewoon als afsluiter van een maaltijd.
NICOSIA – ZIBIBBO – ITALIË
Druivenras Zibibbo (of Moscato d’Allesandria) is uitermate geschikt voor het maken van een zoete wijn. Deze elegante versie van Nicosia is versterkt; tijdens de fermentatie wordt er wijnalcohol toegevoegd. De wijn heeft een goud-gele kleur. De wijn rijpt 5-6 maanden in houten vaten. In de smaak zitten tonen van amandel en gedroogde vijgen. Een uitstekende dessertwijn.
CHÂTEAU FILHOT SAUTERNES (2E CRU CLASSÉ) – FRANKRIJK
Een prestigieuze dessertwijn uit de Sauternes-regio in Bordeaux. Prachtige blend van Sémillon, Sauvignon
en Muscadelle. Deze wijn behoort tot de Deuxième Cru Classé van de beroemde classificatie van 1855, wat
zijn kwaliteit en historische waarde onderstreept. De wijn is bekend om zijn complexe zoetheid en intense
aroma’s, die een indrukwekkende weergave zijn van het unieke terroir van Sauternes. Perfect bij rijke desserts
of gerechten met blauwe kazen zoals Roquefort.
Alcoholvrije wijnen
RAISIN – LOIRE – CHENIN BLANC – FRANKRIJK
Alcoholvrije wijn die écht heel lekker is. De Chenin Blanc druif onthult verleidelijke aroma’s van geel fruit,
peer, en gouden appel, die subtiel herinneren aan een versgebakken tarte tatin. De smaak is sappig en zacht,
met een gekarameliseerde noot die voor een harmonieus en gebalanceerd geheel zorgt.
RAISIN – LOIRE – PINOT NOIR – FRANKRIJK
Proef de karakteristieke tonen van Pinot Noir van de Loire-vallei. Van aalbes, aardbei en kersen tot frissere
tonen van kruidigheid, munt en tomatenblad. Het gevoel wordt versterkt door de zoetere tonen van karamel
en vanille. Een uitzonderlijke smaak en balans tussen tannines en zuurgraad.
RAISIN – LOIRE – MOUSSERENDE SAUVIGNON BLANC – FRANKRIJK
Een mousserende wijn met een levendig en aromatisch karakter. De wijn is lichtgeel met lichte gouden hinten.
In de neus tref je tonen van passievrucht, mango en meer delicate tonen van wit fruit als perzik en nectarine.
De smaak is zeer rond, met tonen van rijp fruit, mooi in balans door een verfrissende bubbel.
Bubbels
PAUL CHENEAU – CAVA BRUT – SPANJE
Deze mooie Cava brengt je de lente in een glas met geuren van voorjaarsbloemen en licht fruit. Na de mooie lange afdronk heeft deze Spaanse bubbel een heerlijk romige finale.
Niet alleen als aperitief, maar ook perfect in combinatie met schelpdieren, gedroogde ham en gerookte vis.
PAUL CHENEAU – CAVA ROSÉ BRUT – SPANJE
Een frisse rosé Cava, die vol leven zit. De volle smaak met fijne zuurtjes wordt gevolgd door een mooie afdronk. Laat u verrassen door de volle finale.
De perfecte opening van een avond tafelen, maar ook een rosé combi met garnalen, zeevruchten en mediterraanse rijstgerechten.
CREMANT DE LIMOUX – AOP CRÉMANT DE LIMOUX – FRANKRIJK
Een verfijnde mousserende wijn van hooggelegen wijngaarden van de Pyreneeën. Gemaakt van 70% Chardonnay en 30% Chenin, biedt deze Crémant een heldere, goudgele kleur met fijne, elegante bubbels. Het bouquet onthult aroma's van witte bloemen, groene appel, honing en een vleugje toast. In de mond fris en levendig, met een harmonieuze balans tussen fruitigheid en zuurgraad, en een lange, verfrissende afdronk. Perfect als aperitief of bij lichte gerechten zoals schaal- en schelpdieren, salades en zachte kazen.
BIJOTAT CHAMPAGNE BRUT – CHAMPAGNE – FRANKRIJK
Proost met deze verfijnde Champagne van het familiehuis Bijotat, geproduceerd in de Vallée de la Marne. Deze cuvée is samengesteld uit 60% Pinot Meunier, 30% Chardonnay en 10% Pinot Noir. In het glas toont hij een heldere, goudgele kleur met een fijne mousse. Het bouquet onthult aroma's van gedroogde abrikoos, rijpe druiven, vanille en een hint van brioche. In de mond fris en vol, met een harmonieuze balans en een lange, verfrissende afdronk. Perfect als aperitief of bij schaal- en schelpdieren.
BIJOTAT ROSE – ROSÉ CHAMPAGNE – FRANKRIJK
Een verfijnde rosé champagne van het familiehuis Bernard Bijotat, geproduceerd in de Vallée de la Marne. Voor 90% gemaakt van de Pinot Mineur druif met minstens 3 jaar flesrijping. Vakwerk van een klein familiebedrijf. In het glas toont een heldere, zalmroze kleur met een fijne mousse. Het bouquet onthult aroma's van rijpe aardbeien, frambozen en een vleugje rode bessen. In de mond fris en elegant, met harmonieuze balans en een lange, verfrissende afdronk. Perfect als aperitief of bij lichte gerechten zoals schaal- en schelpdieren, salades en zachte kazen.
CHAMPAGNE RUINART – BLANC DE BLANCS – FRANKRIJK
Chardonnay is de ziel van Ruinart. In eerste instantie is de neus zeer intens met frisse fruittonen, vooral rijpe citrusvruchten. De verfijning komt bij een tweede florale neus met tonen van witte bloemen, perzik en ananas. Dan volgt een soepele, harmonieuze aanzet in de mond ondersteund door een unieke frisheid. Deze Ruinart is mooi bleek-goudgeel. Uitstekend bij zeevruchten, schaaldieren en bij gebakken zeetong.
LAURENT PERRIER ROSÉ – CHAMPAGNE – FRANKRIJK
Deze Cuvée Rosé biedt de rijkste en meest subtiele expressie van Pinot Noir. Dankzij een unieke
maceratiemethode van 48 tot 72 uur verkrijgt deze wijn zijn karakteristieke kleur en expressieve aroma’s.
Het bouquet onthult een overvloed aan rode vruchten zoals framboos, aardbei, rode bes en zwarte kers. In de
mond fris en levendig, met een harmonieuze balans en een lange, elegante afdronk. Perfect als aperitief of bij
gerechten zoals gerookte zalm, gegrilde garnalen, exotische gerechten of desserts met rood fruit.
DOM PERIGNON 2015 – CHAMPAGNE – FRANKRIJK
Alsof je de sterren aanraakt! Elke slok laat een palet zien van schone smaken. Dom Perignon is een sublieme
gastronomische champagne, samengesteld uit 51% Pinot Noir en 49% Chardonnay, afkomstig van de beste
crus in de Champagne-regio. De wijn is vol en gestructureerd, met een harmonieuze balans en een lange,
elegante afdronk. Perfect te combineren met verfijnde gerechten zoals oester en kaviaar maar ook met lichte
vleesgerechten


Comer Dreefzicht
Openingstijden
Dagelijks geopend vanaf 11.00 uur.
Volg ons voor smaakvolle updates
@comerdreefzichthaarlem